Gå til hoved-indhold

Livestreaming efterår 2024

Folkeuniversitet livestreamer

  • Onsdag den 20/11 kl. 19-20. Er grundloven god nok?
    foredrag ved højesteretspræsident Jens Peter Christensen.

Carlsbergfonden finansierer offentlige foredrag i Naturvidenskab fra Århus Universitet kl. 19-21.

Forårets program er:

  • Tirsdag d. 25-02-2025: lektor i biologi og genetik Philip Francis Thomsen fra Aarhus Universitet vil fortælle om hvad DNA ude i naturen (miljø-DNA) kan fortælle os om biodiversiteten og dyrebestandene i et økosystem og hvordan det kan bruges til naturovervågning.
  • Tirsdag d. 11-03-2025: lektor i geoscience Vivi Kathrine Pedersen og lektor i videnskabshistorie Kristian Hvidtfelt Nielsen fra Aarhus Universitet vil fortælle om Grønlandsekspeditioner gennem tiden og den nyeste forskning i Grønlands indlandsis.
  • Tirsdag d. 25-03-2025: professor i neuroscience Morten Kringelbach fra Aarhus Universitet og University of Oxford vil fortælle om hvordan den nyeste hjerneforskning i nydelse og begær vha. hjerneskanninger kan hjælpe os til at forstå hvordan hjernen er indrettet og hvordan vi bedre kan fylde vores tilværelse med meningsfuldhed. (Foredraget er en opdateret udgave af foredraget ”Vores nydelsesfulde hjerne” fra foråret 2019).
  • Tirsdag d. 08-04-2025: adjunkt i astrofysik Mia Sloth Lundkvist og professor i astrofysik Hans Kjeldsen fra Aarhus Universitet vil fortælle om galaktisk arkæologi hvor de vil dykke ned i galaksers fortid og hvordan de er blevet til.
  • Tirsdag d. 29-04-2025: professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen fra Aarhus Universitet og professor i biogeokemi Ronnie N. Glud fra Syddansk Universitet vil fortælle om dybhavet og det vrimmel af liv der har tilpasset sig de ekstreme forhold som er i de dybeste dele af oceanerne. (Foredraget er en opdateret udgave af foredraget ”Dybhavet” fra efteråret 2020).
  • Tirsdag d. 06-05-2025: professor i klinisk mikrobiologi Hans Jørn Kolmos fra Syddansk Universitet og professor i molekylærbiologi Ditlev Egeskov Brodersen vil fortælle om bakterier, deres opbygning og hvordan antibiotika virker. De vil også dykke ned i historien om bakterier og antibiotika – lige fra opdagelsen af penicillin til nutidens stigende problem med antibiotika-resistens.